Réka Soós, M.Sc.
Reka are 20 de ani de experiență în consultanță, în domeniile economiei circulare, schimbărilor climatice, energiei sustenabile și dezvoltării urbane. Ea a lucrat în peste 50 de țări ca și expert cheie, evaluator sau lider de echipă. Reka participă în cercetarea aplicată și la scrierea de publicații în domeniile principale de expertiză. A obţinut diploma de Master în domeniul Ştiinţei Mediului cu specializarea în economia mediului şi analiza sistemelor de mediu în cadrul Universităţii din Wageningen, Olanda. Este licenţiată în Economie Aplicată şi Administrarea Afacerilor, diplomă obţinută în cadrul Universităţii Americane din Bulgaria.
Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea.
Ciprian Popovici, M.Sc.
Ciprian Popovici are 19 ani de experiență în activitatea de consultanță de mediu și socială atât la nivel național, cât și internațional. Ciprian a lucrat în sectoare precum managementul deșeurilor, apă și ape uzate, infrastructură rutieră, transport public, industria petrolului și gazelor, energie și minerit, în diferite țări, fie ca expert cheie de mediu și social, lider de echipă sau manager de proiect. Diploma de Master în Ştiinţa Mediului, a obţinut-o în cadrul Universităţii din Wageningen, Olanda, unde s-a specializat în Politici de Mediu şi Probleme Educaţionale şi de Dezvoltare a Competenţelor.
Ziua în care nu râzi este o zi pierdută.
Cristina Rus, M.Sc.
Cristina a lucrat în diverse proiecte care au implicat evaluări de mediu si sociale în sectorul de investiţii şi modernizări. Are experienţă într-o gamă variată de proiecte care vizează cerinţele Instituţiilor Financiare Internaţionale (IFC, BERD) dar şi proiecte care se referă la cerinţe naţionale şi europene sau la standarde de management (ISO, EMAS). Are 12 ani de experienţă în consultanţă de mediu şi a lucrat intensiv în proiecte din domeniile: petrol şi gaze, energetic – parcuri eoliene, minier, automotive, tratarea apelor uzate şi managementul deşeurilor. Cristina este de asemenea implicată în diferite studii de piaţă sau studii de fezabilitate în domeniile mai sus menţionate. A absolvit cursurile din cadrul specializării Ingineria Sistemelor Biotehnice şi Ecologice, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din Cluj-Napoca în anul 2009. În anul 2011 a obţinut diploma de Master în Evaluarea Riscului şi Securitatea Mediului.
Viaţa este 10% cum o concepi şi 90% cum valorifici ceea ce ea iţi oferă!
Diana Gheorghiu, Ph.D.
Diana lucrează în consultanță de mediu din 2007, expertiza ei extinzându-se de la procese industriale, și evaluarea siguranței și a riscurilor până la domenii precum dezvoltarea urbană sustenabilă, vulnerabilitatea la schimbările climatice, adaptarea și reziliența organizațională. În timpul studiilor universitare și cu precădere în timpul doctoratului, Diana a cercetat influența dezastrelor naturale asupra infrastructurii critice, identificarea hazardurilor și a riscului natural și antropic, fiind co-autor la o serie de articole științifice în acest domeniu. Este expert evaluator pentru proiecte depuse spre finanțare la Comisia Europeana, in cadrul programelor LIFE, Horizon 2020 și Urban Innovative Actions. De-a lungul carierei de consultant a lucrat cu și pentru diferite entități publice și private, inclusiv autorități publice și donori internaționali precum BERD, Banca Mondială și Programul de mediu al Națiunilor Unite. Domeniile de expertiză și interes ale Dianei includ industria, managementul deșeurilor și dezvoltarea urbană sustenabilă.
Spune-mi şi voi uita. Învaţă-mă şi voi ţine minte. Implică-mă şi voi învaţa.
Codruța Groze
Codruța este consultant de mediu din 2008, cu competențe în diverse domenii precum gestionarea deșeurilor, practici de economie circulară, evaluarea terenurilor industriale dezafectate, adaptarea la schimbările climatice și sustenabilitate, gestionarea proceselor de autorizare (obținere acte de reglementare – studii EIM, EIMS, ESM etc.) și dezvoltarea, menținerea și auditarea sistemelor de management a calității, mediului, sănătății și securității.
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.
Vlad Mureșan, B.A.
Vlad este licențiat in Sociologie, absovild cursurile Facultatății de Sociologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. El are 8 ani de experiență lucrând în acest timp cu comunități vulnerabile pentru a facilita accesul lor la beneficii și drepturi sociale. El este implicat și în procesele de relocare inclusivă sau de dislocare economică. Este familiar cu metode și tehnici folosite în proiecte/intervenții pentru dezvoltare și facilitare comunitară, în implicarea și consultarea părților interesate. Lucrează în sectoare precum gestionarea deșeurilor, energie, petrol și gaze. Sfera lui de interes include: audituri sociale, implicarea părților interesate, analiză statistică, analiză de politici publice, practici restaurative, dar și domenii precum sociologie și filozofie.
Omul liber se gândeşte la moarte mai puţin decât la orice altceva, iar înţelepciunea sa constă în meditaţie asupra vieţii, nu asupra morţii.
Andrei Pintea
Andrei este inginer absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, secția de Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, datorită acesteia dobândind cunoștințe despre metode și tehnici de îmbunătățire a performanței de mediu din diferite sectoare industriale. În timpul studiilor, Andrei a dezvoltat o metodă brevetată de reciclare a acumulatorilor auto pe bază de plumb, cu care a și câștigat primul loc la un salon de inventică în 2020. Experiența profesională a fost dezvoltată în cadrul proiectelor propuse de Instituții Financiare Internaționale în domenii legate de evaluarea performanței de mediu a orașelor, elaborarea planurilor de acțiuni pentru gestionarea deșeurilor și elaborarea studiilor pentru proiecte de infrastructură din domeniul energetic. Printre alte atribuții relevante se numără gestiunea și raportarea deșeurilor industriale către instituțiile de monitorizare. Andrei consideră utilizarea ineficientă a resurselor ca fiind principala problemă la care societatea secolului XXI trebuie să lucreze pentru a ajunge la circularitate, sustenabilitate și un mediu curat pentru toți locuitorii planetei. Totodată, Andrei consideră ca dezvoltarea umanității trebuie încurajată și susținută, dar fără a sacrifica calitatea și echilibrul mediului înconjurător.
Cea mai mare amenințare pentru planeta noastră este impresia că altcineva o va salva.
Marcela Sucală
Marcela este absolventă în ingineria și protecția mediului, cu experiență în proiecte internaționale axate pe conservarea și monitorizarea biodiversității.
S-a alăturat echipei Green Partners pentru a-și valorifica experiența multidisciplinară în domeniul mediului, și pentru a oferi perspective și soluții inovatoare la problema complexă a protecției mediului.
Privește adânc în natură și atunci vei înțelege totul mai bine.
Dóra Szejke
Dóra este un consultant de mediu junior interesată de domeniile economie circulară, schimbările climatice, gestionarea deșeurilor și a resurselor. Ea lucrează în proiecte de gestionarea deșeurilor vizând atenuarea schimbărilor climatice, colectarea de date și analiza situației de referință.
Ca și inginer de mediu, ea este expert tehnic junior implicată în dezvoltarea și implementarea de practici de economie circulară în gestionarea deșeurilor, în special în conceperea unor soluții sustenabile pentru recuperarea deșeurilor organice și tehnologii de tratare în țări în curs de dezvoltare – o componentă fundamentală în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Nu-i sigur că lumea e precum o văd eu, cert este însă că eu sunt precum văd lumea.
Eva Incze, M.A.
Eva s-a alăturat echipei Green Partners pentru a contribui la munca de editare și revizuire a diferitelor documente. De asemenea, ea își valorifică experiențele dobândite în implementarea de proiecte pentru a asigura gestionarea cunoștințelor din cadrul echipei și a bazelor de date. Munca ei este centrată pe consistența datelor procesate și pe calitatea livrabilelor, asigurând ca documentele elaborate să fie structurate și coerente. Ea oferă totodată suport în implementare de proiecte.
Geurt van de Kerk
Domnul Geurt van de Kerk este consilierul firmei Green Partners încă de la înfiinţarea acesteia. Are o experienţă îndelungată în Managementul Proiectelor, Consultanţă şi implementarea proiectelor. Activităţile întreprinse în această firmă ocupă doar o mică parte din timpul său.
Totul ar trebui să fie cat mai simplu cu putinţă, însă nu mai simplu de atât.
Anna Szabo
Anna este de profesie biolog specializat în ecologie având 9 ani de experienţă în analiza şi monitorizarea habitatelor şi a vegetaţiei, fiind implicată ca membru de echipă în realizarea mai multor acţiuni de monitorizare şi în dezvoltarea managementului privind conservarea ariilor protejate; de asemenea ea s-a axat pe aspectele biologice în scopul menţinerii şi conservării patrimoniului construit. Anna are experienţă de predare la Facultatea de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, unde este şi doctorand în domeniul ecologiei forestiere. Diploma de master a obţinut-o în Biocenologie şi Managementul Ariilor Protejate şi este licenţiată în Ecologie şi Protecţia Mediului în cadrul facultăţii menţionată mai sus.
Dacă oamenii nu ar face niciodată lucruri stupide, niciodată nu s-ar realiza nimic inteligent.